Kategori Tidigare Nyheter

Nyheter

Fria operakompaniet Kamraterna skjuter återigen sverigepremiären av Philip Glass dansopera De förskräckliga barnen – Les Enfants Terribles.
Produktionen skulle spelats redan förra året men sköts fram till i år i och med pandemin.
Les Enfants Terribles  skulle haft premiär på Teater Tribunalen den 23 juni 2021.

Då pandemin fortfarande är såsom den är och med ökad smittspridning och åtta personer för allmän sammankomst, gör att det var ett tungt beslut att ta.

– Vi kan inte äventyra Kamraternas existens ekonomiskt genom att spela enbart för åtta personer. Även om antalet personer för allmän sammankomst kan komma att ökas så vet vi inte när det beskedet kommer, samt att vi behöver minst 10 veckor på oss för produktionen att kunna gå till premiär, såsom tillverkning, repetitioner och framförallt marknadsföring och biljettförsäljning.
Vi kan inte heller utgå ifrån att vi kan söka och bli beviljade biljettintäkts bortfall av Kulturrådet, säger Daniel Szpigler, verksamhetsledare och producent för Kamraterna.

– Vi har rättigheterna ytterligare ett år, vilket vi är otroligt glada för. Vi undersöker möjligheten om produktionen kan skjutas till sommaren 2022, men det är för tidigt att säga ännu, då vi även inväntar besked från våra bidragsgivare, säger Dan Turén, en av grundarna och konstnärlig ledare för Kamraterna.

Boken Les Enfants Terribles (De förskräckliga barnen) utkom 1929 av Jean Cocteau och filmatiserades 1950 av Jean-Pierre Melville. Philip Glass opera hade världspremiär den 18 Maj 1996 i Schweiz och har sedan dess spelats runt om i världen. Philip Glass, 83 år, amerikansk kompositör och är fortfarande verksam.
I Sverige var hans musik senast framförd på Folkoperans Satyaaagraha i samarbete med Cirkus Cirkör.

Philip Glass har bland annat skrivit opera, filmmusik, symfonier.

Start typing and press Enter to search