Fidelio av Ludwig van Beethoven. Premiär 28 juni 2014, Årsta Teater

Regi: Dan Turdén
Musikalisk ledning: Anna Christensson
Scenografi: Nina Fransson
Kostym: Åsa Norman och Evelina Hedin
I rollerna: Daniel Ralphsson, Natalie Hernborg, Linus Flogell, Anders Nyström, Elsa Ridderstedt, Anton Ljunqvist, Jens Palmqvist. Pianokvintett

Med humorn och musiken som vapen vill Kamraterna i Fidelio belysa hur sköra skyddsvallarna mellan demokrati och diktatur kan vara.

Vad skulle kunna hända om öppna samhällen som Sverige slöt sig och börjar använda all på sociala media frivilligt delad information mot dess invånare. Tar vi i Sverige demokratin så för given att vi glömt bort hur skör den är? För att belysa tendenser i vårt eget samhälle förlägger Kamraterna, på samma sätt som Beethoven, handlingen till en annan tid land och plats. DDR håller på att implodera och gör en sista dödsryckning för att trycka tillbaka den folkliga resning som snart leder till Berlinmurens fall. Vi söker kongenialitet och ställer Fidelio i tysk nutidshistoria för att utnyttja Tysklands komplexa förhållande till frihet och förtryck. De krumbukter och den fantasi som invånare i diktaturer tvingas uppbåda för att fly eller för att klara av att stanna, är lika med det mod och den handlingskraft som Leonore, förklädd till Fidelio, uppvisar.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search