Susanna Stern

  Svenska sopranen Susanna Stern har under sommaren framträtt som Ceres i Joseph Kraus opera Proserpin på Confidencen Opera & Music Festival. Susanna har den föregående säsongen sjungit titelrollen i Benjamin Staerns opera Snödrottningen på Kungliga Operan. Hon har även gästat Piteå Kammaropera i rollen som Kvinnan i uppsättningen av operan BLY av Karólína Eiríksdótter.

  Säsongerna 2019/20 och 2020/21 framträdde Susanna i rollen som Donna Anna i Don Giovanni på Norrlandsoperan och medverkade även i Philip Glass opera Cirkus Days and Nights i rollen som Julia Pastrana, a circus artist, en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Opera.

  Susanna gjorde sin debut vid Kungliga Operan 2011 med Amor i Mats Eks hyllade produktion av Orfeus och Eurydike. Hon har sedan dess kunnat ses i flera olika roller där så som Romilda i Xerxes, Norina i Don Pasquale, Nattens drottning i Trollflöjten, Grevinnan i Figaros Bröllop, Musetta i La Bohème, Freia i Rhenguldet och Gerhilde i Valkyrian.

  Susanna Stern har gästat Malmö Opera ett flertal gånger. Hon har framträtt i titelrollen i Benjamin Staerns opera Snödrottningen och som Helma i Hans Gefors opera Parken. Hon har sjungit Syster Constance i Poulencs Karmelitsystrarna, Frasquita i Carmen, Ilia i Idomeneo, samt Julia i Gounods Romeo och Julia på turné. Susanna har även gästat Folkoperan i Stockholm där hon sjungit sopranpartiet i en scenisk version av Haydns Skapelsen.

  Susanna studerade vid Operahögskolan i Stockholm, där hon tog examen 2009. Redan under sin studietid debuterade hon på Folkoperan som Ännchen i Friskytten och sjöng Flaminia i Haydns Livet på månen på Drottningholms Slottsteater. Hon framträdde även i roller som Susanna i Figaros bröllop och Despina i Così fan tutte. Sommaren 2010 innefattade Zerlina i Don Giovanni på Drottningholm (även sänd i SVT).

  Start typing and press Enter to search

  Vestalen - Elsa RidderstedtPär Lindskog