Kategori Nyheter, Startsidan

Fria operakompaniet Kamraterna välkomnar sin nya tillträdande producent/verksamhetsledare – Mette Klouman


Efter fyra och halvt år väljer Fria operakompaniet Kamraternas verksamhetsledare och producent Daniel Szpigler att gå mot nya uppdrag.
– Jag är mycket stolt över det arbete vi gjort tillsammans på Kamraterna sedan jag tillträdde. Mitt uppdrag var att expandera, finna nya målgrupper och pröva nya scener, vilket vi gjort. Det är med varm hand jag lämnar över till min efterträdare och framförallt är det med stor förväntan och nyfikenhet jag kommer fortsätta följa Kamraterna och se hur verksamheten kommer lyfta till nästa nivå.

Kamraternas tillträdande verksamhetsledare och producent Mette Klouman kommer närmast från cirkusvärlden, där hon under de senaste fyra åren bland annat varit chefsproducent för Kompani Giraff. Dessförinnan jobbade hon under tio års tid på Cirkus Cirkör med internationella relationer, turnéläggning och marknadsföring. Sedan 2020 driver hon det egna produktionsbolaget Illimité Agency med uppdrag för SKH, Manegen och flera olika cirkuskompanier. Innan hon rymde med cirkusen jobbade hon inom förlagsbranschen, bland annat som redaktör på Albert Bonniers förlag. Så här säger hon om den nya rollen på Kamraterna: 

”Jag är otroligt stolt och glad över att ha fått förtroendet att bli Kamraternas nya verksamhetsledare och producent och jag ser verkligen fram emot att få dyka in i en för mig ny och mycket spännande konstform. I framtiden ser jag framför mig ett krispigt, framgångsrikt Kamraterna som förutom årliga produktioner i Stockholm även har börjat ge sig ut i världen på turné. Och vem vet – kanske blir det också en och annan samproduktion med cirkus? Jag är positiv och full av energi inför denna härliga nya utmaning!”

Mette börjar efter sommaren.

Varmt välkommen till Kamraterna

 

Start typing and press Enter to search