Tessan-Maria LehmussaariSång

  Tessan-Maria är en sverigefinländsk sopran född och uppvuxen i Stockholm. Hon började sin musikaliska resa på Adolf Fredriks Musikklasser och har därefter studerat vid Härnösands Folkhögskola (Musiklinjen Kapellsberg) och vid Operahögskolan i Stockholm, varifrån hon erhöll sin examen 2019.

  Hennes debut gjorde hon samma år i rollen som Angelica i Orlando på Unga på Operan. Därefter följde engagemang av bl.a. Folkoperan som Miss Jessel i The Turn of the Screw, Despina i Così fan tutte, Clara i C. Josts Dichterliebe och nyligen i barnföreställningen Provsjungningen. Hon sjöng även Sverigepremiärerna av K. Mechems Tartuffe i rollen som Dorine på Norrlandsoperan och Pixie i De som kom över havet på Estrad Norr i Östersund.

  Senast sågs hon på Unga Operan i rollen som Klara i Vilse och som Stella i Le Dernier Sorcier som sattes upp av Den Andra Operan.
  Hösten 2024 återvänder hon till Folkoperan för att göra rollen Elsalill i världspremiären av P. Nordahls Herr Arnes Penningar.

  Tessan-Maria blev utvald till Jenny Lind-stipendiat under jubileumsåret 2020, vilket innefattade en turné i USA, Kanada och Sverige.

  Hon har även erhållit stipendier från bland annat Drottningholmsteatern och Kungliga Musikaliska Akademien.

  Start typing and press Enter to search

  Sophie Augot