Älskaren av Harold Pinter.
Premiär 10 juni 2009, Himmelstalunds Brunnssalong

Av: Harold Pinter
Översättning: Birgitta Prejborn
Scenografi och kostym: Dan Turdén
Ljus:Hans Österlund
Skådespelare: Monica Almqvist-Lovén, Maximilian Mellfors and Daniel Ralphsson
Foto: Maximilian Mellfors

För tredje året i rad sätter teater Kamraterna upp en föreställning på Himmelstalunds Brunnssalong i Norrköping och i morgon är det premiär på Älskaren av Harold Pinter. Den skrev han 1962, en pjäs om Sarah och Richard som varit gifta i tio år.

– Sarah är hemma mycket på dagarna och hon ber sin man att komma hem sent ibland för att hon har sin älskare på besök och sen finns med en massa komplikationer med det också, berättar Monica Almqvist som spelar Sarah.

– Och Richard står inte ut med det här längre och det är rörande hur han med alla medel försöker ta sig ut det här men hur fast han sitter, fortsätter Maximilian Mellfors som spelar Richard.

Regissör är Dan Turdén och det är han som valt pjäsen.

– Den här lokalen används väldigt mycket till bröllopsfirande men samtidigt så är det väldigt många fler som skiljer sig. Och den här pjäsen är ju skriven i början på sextiotalet när det borgerliga engelska samhället började svaja rejält. Så jag tycker att det finns starka beröringspunkter med den äktenskapliga institutionen idag, berättar Dan Turdén.

Vad får publiken som kommer hit?
De kommer att få en 55 minuter lång pärla om hur det är att leva i en parrelation med många igenkännande skratt, säger Dan Turdén.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search