Häxorna av Puccini.
Premiär: 18 juni 2016, Årsta teater

Regi: Aurelia le Huche
Dramatiker: Isabel Cruz Liljegren
Kostymör: Marie Abildgaard Moberg och Maria Peterson
Mask: Angelica Ekeberg
Scenografi: Erika Sjödin
Koreofgrafassistent: Nelly Zagora
Danskapten: Elinor Tollertz Bratteby

SOLISTER
Heddie Färdig
Daniel Ralphsson
Karolina Blixt
Hanna Edh

ENSEMBLE
Gloria Kisseka Ndawula
Maria Hartman
Ingrid Rådholm
Birgitta Larsson
Nils Närman Svensson
Andreas Olsson

DANSARE
Ellinor Thors Berefeldt
Jenny Jernberg

”I den svarta skogen finns en legend som kallas legenden om Villierna och denna sprider skräck i alla trolösa älskare. Om en ung flicka dör av kärlek, samlas varje natt i skogen häxorna för att dansa, och de väntar på förrädaren. Om de sedan möter honom, skrattar de och dansar med honom tills han faller död ned.”
Ferdinando Fontana

För sjätte året i rad sätter Kamraterna upp opera på Årsta teater, och denna gång har turen kommit till en italiensk opera:Le Villi av Giacomo Puccini från 1884. Uppsättningen kommer i Kamraternas version att gå under titeln HÄXORNA (Le Villi). För regin står Aurelia Le Huche, för musikalisk ledning Anna Christensson, och verket innehåller även nyskrivna textpartier av dramatikern Isabel Cruz Liljegren.

Le Villi är Giacomo Puccinis allra första opera, och sommaren 2016 sätter Kamraterna upp den utifrån en feministisk läsning, inspirerad av det under romantiken rådande intresset för naturens mörka sida och ockultism.

I HÄXORNA utforskar Kamraterna synen på kopplingen mellan kvinnan, naturen och ondskan i förhållande till frigörelse och uppror. Vi rör oss i gränslandet mellan det brutala, blodtröstiga och hämndlysta, och den feministiska utopin där ett annat system, styrt av mjuka värden, gemenskap och solidaritet, råder. I HÄXORNA ställs, inspirerat av den romantiska tidsålderns dualistiska livssyn, det vackra mot det groteska, gott mot ont, konventioner mot anarki. Världsordningen vänds uppochner och väcker frågor kring kring tro, etik och moral i förhållande till uppror.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search