Om Teater Kamraterna.

"en annan sommarteater..."

Läs kamratbloggen » och regissörens twitter » !

Namnet kommer dels från att vi alla är goda vänner och "kamrater" och dels från Strindbergs pjäs "Kamraterna". Tanken med Teater Kamraterna är att spela högkvalitativ sommarteater på Himmelstalunds Brunnssalong strax utanför Norrköpings stadskärna.

Den ideella föreningen "Teater Kamraterna" bildades officiellt hösten 2006 efter ett initiativ att vi borde sätta upp "Fordringsägare" av August Strindberg tillsammans. Vårt första verksamhetsår (2007) spelade vi av olika anledningar inte "Fordringsägare" utan istället föreställningen "Parias - bekännnelser från botten" som dels bygger på Strindbergs pjäs "Paria" och dels på texter ur samtida författarkollegan Ola Hanssons novellsamling med just namnet "Parias".

Föreställningen blev varmt emottagen av både press och publik och 2008 spelade vi den tyska succékomedin "Hjältar som vi"! Sommaren 2008 förverkligade vi också visionen att utöka vårt samarbete med andra konstnärer och intressanta personer i form av gästspel och gästföreläsare.

Till i sommar har vi valt att spela den brittiske Nobelpristagaren Harold Pinters pjäs "Älskaren" (The Lover 1961). Läs mer här »

Vi har i princip programmet klart för åtminstone två somrar framöver och vi kan lova att verksamheten kommer att utökas på flera sätt. Vårt mål är att ni, kära publik, inte riktigt ska veta vad ni får från år till år: allt för att ge er "en annan sommarteater"! Välkomna!

Medlemmar


Knutna till Teater Kamraterna 2009


Utan dessa skulle det inte gå...

Louise Persson
Kajza Wiborn